Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Díky autore. Všude dobře, doma nejlépe. Sice nadáváme co na nás pořád vymýšlí za blbiny, ale jinde je to ještě horší. Pivo z pytlíku nebo vůbec, za podržení dveří ženě tě zavřou za sexuální obtěžování, ...

3 1
možnosti
MK

mluvíte mi z duše, máme nádhernou zemi a i přes pár škarohlídů je tu krásně. Nechtěl, a ani neuměl, bych žít jinde.

10 1
možnosti
IP

Pane Jaroši, dovolte malý komentář k Vašm bodům:

1. Češi jsou zbabělí a často s nedostatkem energie, nic víc za tím nehledejte. Nemají sílu k nějaké agresi, s výjimkou určitých etnik, která zde nechci jmenovat.

2. Češi nechtějí dodržovat pravidla, čím větší bordel,tím jsou radši. Když se vyskytne někdo, kdo by udělal pořádek, nechtějí ho aradši zvolí darebáky, u kterých mají falešný pocit ochrany.

3. Povrchnost ohledně vzhledu je tu stejná jako jinde ve světě, možná ještěvíce. Cenu má jen fyzická krása (i u mužů) a vysoké příjmy, jestliže chcete partnerku na odpovídající úrovni. Pokud uvedeným nedisponujete, nepomůže Vám dobrá povaha, kvalitní vzdělání ani jiné přednosti, To tu nikohonezajímá. Krásných žen je u nás mnoho, ale také Vám velmi snadno ukáží záda, někdy i s velmi sprostými průpovídkami. Máte tak na výběr buď život s obludkou nebo sám.

4. V tom se dá souhlasit, Češi se moc nepřetvařují. Nadruhou stranu by se mohli více usmívat a být k sobě milí a ohleduplní.Ochotných lidí je tu minimum, v porovnání se zahraničím.

5. Nevychovaných dětí je i v ČR mnoho, hlavně z finančnězajištěných rodin. Kdybyste slyšel jejich slovník, asi byste se divil.

6. Kdo mohl, ten odešel. V dnešní "krizové" době,kdy je míst málo, není moc kam odcházet, pokud nechcete jako inženýr někde skládat ryby nebo zametat haly.Jsou potřeba kvalitní reference a známosti, jinak se nikam nedostanete, ale toi tady v ČR. Klidně můžete skončit jako absolvent několika prestižních VŠ dlouhodobě naúřadě práce, bez možnosti sehnat cokoliv. U nás se "vyčnívání z řady" neodpouští, říká setomu překvalifikovanost. Myslím, že v civilizovaných zemích tomu tak není, ovšem musíte studovat na jejich školách (univerzitách), české diplomy je nezajímají. Málokdo z chudších rodin si ovšem může pobyt a studium v zahraničí dovolit.

Jsem přesvědčen, že Vás k Vašemu lehce optimisticky - tendenčnímu článkuvedl především určitý stesk a touha po domově, ale subjektivní názor prostě nikdynemůže být objektivní.

7 31
možnosti
IP

P.S. omlouvám se za občas chybějící mezery za slovy, psal jsem to ve Wordu a některé mezery se nezkopírovaly.

0 0
možnosti
LV

Díky za pozitivní článek. Sdílím Vaše názory.R^

17 1
možnosti
PS

P28e17t62r 78S52k52á79c40e28l

11. 8. 2016 23:20

"Blbé" nálady již bylo dost, zdravý rozum pomalu ale jistě vítězí:

http://www.stranazdravehorozumu.cz/

2 2
možnosti
AS

Teda tak báječný článek jsem už dlouho nečetla. Karma, a kdybych mohla, ještě deset. Pište víc!

11 1
možnosti
SH

Teda to je tak hezké a příjemné čtení. Jak blogu, tak diskuze. Jsem moc ráda, že mám domov ve své vlasti, a že jsou lidé, kteří to cítí podobně. Děkuju.

10 1
možnosti
JH

R^ Nedávno jsem byla na koncertě Dodo Doležala a ten prohlásil, že ho štvou řeči o tom, že Češi nestojí za nic, jak je to tu špatný a jaký jsme na nic národ! Žil dlouhá léta v USA a není to žádný nýmand, to je asi známo. Na to zahrál drsnou rockovou skladbu "Hrdý český lev", to byla opravdu radost, v tu chvíli byl svět o mnohem krásnější. Nechápu, kde se v nás Češích bere tolik pesimismu, tolik nedůvěry a nenávisti k vlastnímu národu. Že by sami někteří místní nevděční floutkové (mohla bych jmenovat, ale nebudu) podněcovali natolik veřejné mínění, že ta mládež, co tu nechce být, byla už úplně zblbnutá? Dala bych jim zaplatit ta vysokoškolská studia a vše, co jim společnost dala, aby se probrali!

24 3
možnosti
EN

Jiřině: Proč se se v nás Češích bere tolik pesimismu, tolik nedůvěry a nenávisti k vlastnímu národu??? Odpověď 1) Asi to patří k české povaze, a hlavně: 2) protože si myslíme, že jinde je to mnohem lepší. Jenže ono není. Máme výhody, o kterých se jiným ani nezdá. Např. v USA nemají ze zákona ani dovolenou, pokud jim jí nedá osvícený zaměstnavatel mají prostě smůlu:-/. Mateřská dovolená je 3 měsíce8-o, kvůli školnému na VŠ se zadlužíte na celý život Rv, bez auta tam nemůžete žít :-(, když vážně onemocníte, zruinujete sebe i svojí rodinu;-(, atd... Tyhle problémy my neřešíme a považujeme to za samozřejmost. Když k tomu přidáte krásnou krajinu, mírné podnebí a (zatím) neexistenci katastrof, není (zatím) lepší místo, než střední Evropa a... Česko. [>-]

21 3
možnosti
JR

bezvadneR^ taky to tady mam moc rada)))

11 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 22913x
Za ženu jsem si vzal Maďarku, žiju v Kataru a jsem obklopený všemi národnostmi světa, ale přesto jsem pořád Čech jako poleno.

Seznam rubrik