Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Taky jsem snil o Západu a to ještě dříve než vy, pak se to splnilo a byl jsem tam na stáží, pak pracoval a pomalu jsem přestával toužit se tam vracet. No né že bych tam byl nespokojen ale kouzlo vyprchalo a vše co je tam(tedy kromě výše mzdy a fajn lidiček) je i tady. V autě se chovám již jako na Západě dlouho,tam kde je 50 km držím to,dodržuji ostatní předpisy a jsem dosti osamělý a někdy mi to dávají ostatní posunky na vědomí. Byl bych rád,kdyby jsme si co nejdříve uvědomili co jste pěkně popsal. Karma a díky[>-]

5 0
možnosti

No vidíte a třeba striktní dodržování předpisů mi vůbec neschází. Přílišná disciplína je stejně špatně (pro mě) jako její absolutní nedostatek.

0 0
možnosti
KS

Slova to jsou pěkná, ale velmi mnoho lidí si ten pocit nedokáže v sobě vybudovat, protože nemají srovnání. Mají ho jen sami se svým okolím, které se sice za těch třicet let změnilo k lepšímu, ale ta změna není nijak skoková, aby si toho člověk ze dne na den všimnul. Já si naopak všimnul, že když přejedu hranice z Německa nebo Rakouska do Česka, tak kromě modré cedule u silnice žádný velký rozdíl nevidím. Domy vypadají stejně, auta vypadají stejně, lidi vypadají stejně. Naopak když přijedu ze zemí na východ a jihovýchod od nás, tak je rozdíl vidět zcela jasně a člověk je hrdý na to, že je tady doma, kdežto řidiči aut se značkou země, ze které jsem právě přijel, si říkají, proč to není taky u nich. A nemusím nikam daleko, stačí přijet z Maďarska nebo Polska (pohraničí s Polskem je sice opelichané, ale jejich ještě víc). Lidi by měli poznávat svět, stačí i ten blízký, aby měli srovnání, že se tady věci opravdu hýbou kupředu.

1 0
možnosti
PK

No s tím podobenstvím, pokud přejedete na Západ nesouhlasím, jak v D,A,S je to ještě znatelný rozdíl...

1 0
možnosti

Západ není Portugalsko. Máme za souseda Němce a Rakušany a k jejich platům vzhlížíme.

Další věcí je, že lidé jako Vy měli Západ jako ideál a v současné době stále k Západu vzhlíží. Já osobně nechci mít stejnou kulturu jako na Západě. Já chci mít českou. Ono se to nezdá, ale vše má své pro a proti. Samozřejmě, máme chyby. Nevadily by mi slušnější a usměvavější prodavačky, ..., ale na druhou stranu, přílišná politická koretnost, neupřímnost, socialistické ideologie, ... jsou zas nevýhodou onoho "Západu"

2 0
možnosti
KS

Třeba Rusové považují českou kulturu za Západní. Na Západě není jedna kultura, každá země má svoji.

1 0
možnosti
Foto

Marná touha, jen šalby mámení.

0 0
možnosti
J'V

Moudrá slova, děkuju moc za článek R^

Nejdůležitější jsou základy - dobrý pevný charakter, čestnost, slušnost,... a v neposlední řadě opravdové vlastenectví od srdce.

Na tom se pak teprve dá stavět dál, vytvrážet další užitečné hodnoty a měnit to tu k lepšímu [>-]

Už je elementární prosím / děkuju, dobrý den, trocha úsměvu... pomáhá s častou divností a apatií kolem. Osobní příklad je dobrým krokem a důraz na takové hodnoty u potomků lze považovat za potřebnou samozřejmost.

A potom... slušní rozumní lidé se vždycky dokážou nějak rozumně domluvit. Ne aby na sebe řvali zbytečné přehnanosti.

Chce to je snahu, dobrou vůli... ale učitě to bude nakonec krok správným směrem. R^

4 0
možnosti

Samozrejme, nespokojenost je matkou pokroku :-)

1 0
možnosti
KS

Tak to bychom byli na dvojnásobku životní úrovně Lucemburska. ;-D

1 0
možnosti
JR

J95a72n 25R38á70ž

15. 11. 2017 10:57

HDP je parametr, který reálně nevypovídá nic o bohatství země a jeho občanů. To jen na okraj!

Dá se souhlasit s tezí, že mnoho občanů je pod vlivem propagandy z východu za předpokladu, že bereme na vědomí, že přibližně stejné procento občanů je pod vlivem propagandy ze západu, že obě vytvářejí zcela tendenční obraz reality současného světa a názorově jim podléhat je špatné.

3 0
možnosti
TP

T68o15m48á16š 19P91í93c83l

15. 11. 2017 10:36

Když jsem si přečetl blog pana Jaroše, tak jsem konečně pochopil, jak si asi prostý mladý nadějný komunista představoval ve 40. letech Sovětský svaz...

0 0
možnosti
Foto

konečně jsem pochopil;-D...tady nám někdo trochu nepěkně přehání

2 0
možnosti
DB

když se podíváme na evoluci lidských skupin a na evoluci lidských ekonomických aktivit všimneme si něčeho zajímavého. Lidé se mění pomaluj ale jejich ekonomické aktivity se dnes mění velmi rychle.

Příklad

Když někdo v antice chtěl někam poslat zprávu, musel ji vytesat do kamene a pak najít běžce, který ji donesl na místo určení a to někdy trvalo hodně dlouho. Dnes zmáčknete tlačítko "odeslat" a vaše zpráva je kdekoliv na světě během vteřiny.

Ale lidé se mění pomalu, milujeme, nenávidíme, vraždíme , pomlouváme, krademe stejně jako v antice..........jen namísto kopí používáme jiné zbraně včetně atomové bomby.............

1 0
možnosti
Foto

R^bezvadný článek... díky za něj... všechno důležité jste napsal... A díky za toto psané hlavně teď, kdy budeme zase skuhrat a v momentálním in stylu nadávat na všechnu tu partu před osmadvaceti léty a bude nám vlastní špička nosu smutně dál, než kdy byla.V

2 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 22913x
Za ženu jsem si vzal Maďarku, žiju v Kataru a jsem obklopený všemi národnostmi světa, ale přesto jsem pořád Čech jako poleno.

Seznam rubrik