Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P75a87v47e18l 64P64o76n46e26c

15. 11. 2017 8:53

Štěstí se nedá posuzovat jen podle objemu peněženky. Co se týká bezpečnosti země, západ jsme už předběhli.

4 0
možnosti
Foto

Neřekl bych, že tento Váš optimismus mohou sdílet oběti automobilových nehod.

0 0
možnosti
Foto

Nebyl bych takovým optimistou, to by musely být všechny firmy v českých rukou. Počítá se vždy jenom to, co zůstává doma, tedy HNP. A to znamená, že si od toho letošního růstu musíme odečíst tak dvě procenta HDP.

Takže je možné, že toho historického okamžiku, kdy Česko předežene Západ, tak si vskutku nevšimneme, protože se Čechů ani nedotkne.

3 1
možnosti
Foto

Za to můžete vy, komunisté, protože už za vás jsme ho měli nejen dohnat, ale předehnat.;-D

P.S. vím, že mi napíšete, že jsme ho vlastně předehnali.....

2 3
možnosti

Máte pravdu, až doženeme Západ v PPP, Češi budou nadávat dál a oprávněně. Vlastně ten Západ můžeme dohnat hned zítra, stačí změnit metodiku výpočtu PPP. PPP je stejně nesmyslné hausnumero jako "obecná" inflace spočítaná v ČNB.

V absolutních číslech doženeme Západ jen, pokud on sám zpomalí. Problém je, že my pak zpomalíme taky.

2 0
možnosti
MB

Máme se blaze - jako nikdy ! Nejenom čísla hovoří - vidím to na sobě , i ve svém okolí. Nějaké srovnávání s poměry před 1989, nepřichází do úvahy - není co srovnávat ... Zvláštní ovšem je, že očekávaná přímá úměra nefunguje ! Většinový pocit štěstí chybí ! Vysvětluji si průsečíkem okolností, kam zřejmě patří i osobitý rys naší národní povahy. Klasický model dialogu - Až se protistrana unaví rétorickou kritikou všeho a všech - Přijde doba dotazu - A JAK SE TI, VLASTNĚ DAŘÍ ? Většinová odpověď - Jóó, jde to, docela dobře ! ... Nadávat možno - nadávat nutno, asi nějaký [>-] folklor, Lašské tance ap. ... :-)

5 0
možnosti
TP

T49o45m76á75š 60P32í68c77l

15. 11. 2017 10:45

Když se ekonomicky daří (také si momentálně nemohu stěžovat), je to samozřejmě dobré. Originál Maslowovy pyramidy sice dává bezpečnost a ekonomický profit (tam v podobě slova "jistoty") do stejného podlaží, leč ve chvíli, kdy panují obavy, že Západ je bezpečnostně ohrožen, pak není divu, že dohnání Západu a plné břicho nejsou vnímány jako nějaká velká výhra.

1 0
možnosti
PK

Podle mne příliš glorifikujete HDP - řekla by nejhezčí ekonomka na světě paní Š. Např.v tom německém je nesrovnatelně vyšší podíl mezd než v našem. A pokud jde třeba o činže tak i dnes v Berlíně seženete třípokoják 75m2 za 800 euro včetně Neben- a Heizkosten a nejsou to pastoušky. Průměrný plat 2016 je 55-60 tis.Kč čistého. I u Horstů rostly mzdy. 2017-2012 absolutně o našich 8 tis.Kč. Pravda, život není jen o platech a cenách, ale svoji váhu to má. Takže těch Vašich 89% ČR:Německo něco říká, ale nepřeceňoval bych to. A to se chci na svět dívat ne jako důchodce který má letos v kapsa reálně méně než loni.

5 0
možnosti
MJ

O tom článek právě je. Že jen vyrovnáním HDP to nebude. A nebude to dokonce ani vyrovnáním platů. To jsem se snažil říct. Je to spíš v tom chování.

9 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 22913x
Za ženu jsem si vzal Maďarku, žiju v Kataru a jsem obklopený všemi národnostmi světa, ale přesto jsem pořád Čech jako poleno.

Seznam rubrik