Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J58a18n 50P25r27o98k55o61p

11. 1. 2018 11:55

Objem holandských investic je velký proto, že mnoho tuzemských firem si tam "zřizuje" své zahraniční vlastníky, a to ze dvou důvodů: daňově to je téměř off-shore a hlavně je výborná holandsko-česká smlouva o ochraně investic. Celé pak doplněno o dohodu o zamezení dvojího zdanění. Proto Holandsko vypadá jako obří superinvestor, ale skutečnost je úplně jiná.

7 1
možnosti
JM

J43a18n 91M97a27j22z96n52e61r

12. 1. 2018 19:53

a stále je to co do obchodu lepší než Čína, že ;-D

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.:-)R^

23 6
možnosti
JK

Musím po pravdě říci.. "lépe bych to nenapsal"! .. R^

14 4
možnosti
PT

Já nevím proč to tak komplikujete, když tady je úvaha zcela jednoduchá, buď Zeman, který není ideální, se všemi jeho nedostatky nebo president alá Drahoš, který nám 5 let bude vykládat absurdní nezodpovědné nesmysly, že prý máme nějaké solidární, humanitní, ženevské povinnosti se nechat postupně obsadit mohamedánskými a africkými osadníky, před kterými budou ze země svých předků jednou prchat naši potomci s holými zadnicemi, jestli bude ještě kam prchat.

Až se tady v politice objeví nějaký český Orbán, tak bude moci Zeman odejít do politického důchodu.

23 27
možnosti
ZS

Ty musíš být v soukromí strašně nešťastný člověk...

11 10
možnosti
MJ

Máte pravdu prakticky ve všech bodech až na pár detailů, ale o tom to není. Největší problém nastává když ho srovnám s ostatními kandidáty. Pro mne je přijatelný tak pan Hynek a pan Hannig. Zbytek považuji za odporný sliz. V minulé volbě jsem Zemana nevolil - ale pokud bych srovnal jedudědka Zemana a lumpa na entou Schwarcnberka, tak jsem rád, že to vyhrál Zeman. Je pravda, že Drahoš zas takový lump jako Schwancnberk není, takže možná v druhém kole volit nebudu.

Například by se mi líbilo, kdyby při tvorbě vlády dal Zeman první šanci Babišovi a druhou šanci komikovi Fialovi (sorry za to hodnocení, ale on mi fakt příjde směšný). A třetí možnost by měl Babiš - no a pokud by neuspěl, tak nové volby. No nic - zbývá ještě pár dní, mám nad čím přemýšlet.

7 12
možnosti
RC

Nevolit je největší chyba.

0 0
možnosti
Foto

P17e69t82r 84J65a92n14d77a

10. 1. 2018 18:38

Sleduji poslední vývoj politické situace v Česku a čím dál víc se mi zdá, jakoby politici vlastně nevěděli, která bije.Proč se nikdo neptá, o co jde Zemanovi? On přece nikdy nedělá nic pro lidi, zajímá ho jen jeho vlastní prospěch, nebo takto řeší svou pomstychtivost? Patrně neuvažuje o tom, že by mohl ve volbě neuspět. Z jeho chování trčí nezřízená touha po moci a zajímá ho jen to, jak si urvat ještě jedno funkční období.

Někteří politici se ho ptají na spoustu věcí a on jim odpovídá jen to, co chce on. Bylo by dobré se ho veřejně ptát, proč se chová tak jak vidíme a jaké jsou jeho cíle v případném druhém prezidentském období. Nebo se necháme překvapit?

4 5
možnosti
MS

Nejlépe to nenechat na něm a prostě ho n e z v o l l t. :-)

5 1
možnosti
MC

A nedáte pokoj a nedáte. Dobře víte jak dopadla ČSSD a zvlášt Sobotka, KDU- ČSL, ODS a proč? Protože celou dobu dovedli jen nadávat na Babiše a dost se jim to nevyplatilo. Buď o tom nevíte jakou chybu děláte nebo tu chybu děláte schválně a chcete aby vyhrál Babiš a Zeman. Klidně nadávejte na Zemana dál ale potom se nedivte že mu naženete další voliče. Chápete vůbec že lidi mají už dost hádání, nadávání, urážení? Asi ne.

12 16
možnosti
JK
MS

Vynikající článek, snad nejlepší, který jsem na téma Miloš Zeman četl. R^R^R^

10 6
možnosti
PH

1. o desítky procent se obchod s těmito zeměmi nehnul, to ani nikdo nečekal, ale někde se začít musí. Kdyby to mělo zůstat pouze na lidech dštící síru, nebyly by ani tyto začátky. Kdo jiný se o to snaží? A kolik lidí to naopak sabotuje?

https://www.novinky.cz/ekonomika/455667-ceske-firmy-v-rusku-predjednaly-obchody-za-19-miliard.html

2. Zeman má dobrý vztah s Kellnerem a proto pohrdá lidmi? Nebo jak to bylo myšleno?

3. Ano, financování jeho první kampaně je asi jeho největší "temné místo". Ale na nějaké ruské vlivy se dneska už odvolává jen největší zoufalec.

4. To není mýtus, Zeman jmenuje premiéra a vládu. To je velmi důležitý krok. Většina stran se sice tváří "jako že asi uprchlíky ne" (a občas ano, ono se to u nich střídá), ale když dojde na věc, sklopí ocas. Až na několik výjimek, kterým by právě Zeman mohl dopomoci k vládě.

5. Bohužel dnes není čas na nějaké pozitivní vzory, dnes je třeba se rozhodně bránit diktátu EU, než bude pozdě, a k tomu je třeba rozhodnost.

17 22
možnosti
ŠF

ad 1) Tohle se píše každý rok. Stejně tak o skvělých dojednaných budoucích kontraktech s Čínou. Ale znáte to - slibem nezarmoutíš. Takže z toho pak většinou sejde ještě před zahájením konkrétní spolupráce, nebo to "skončí v slzách" - od začátku musíte uplácet jak divý, a když se firma konečně rozjede, přijde nějaký místní papaláš a firmu vám sebere (teda pardón, vy mu ji "dobrovolně" prodáte za pakatel, aby už konečně ustaly ty věčné úřednické buzerace a nesmyslné kontroly, u nichž vám vždy nařídí na týden zastavit výrobu).

ad 2) Máte tam navíc slovo "proto". Zeman má dobré vztahy s Kellnerem (a nejen s ním) A pohrdá "obyčejnými" lidmi.

ad 3) A financování jeho druhé kampaně? Platí mu to "spolek Přátelé Miloše Zemana" - tj. Vratislav Mynář a Karel Srp (viz Obchodní rejstřík, IČ 22728554), SPO (opět bere peníze od Mynáře, Nejedlého, Liglassu, Arca Capital a dalších firem v Rusku obchodujících) nebo Miroslav Schön (ten má pro změnu obchodní zájmy v Číně). Takže ti podle vás "zoufalci" mají bohužel pravdu.

ad 4) Pokud by ve volbách vyhrály "proimigrační strany" (a že jich tu máme, že?) a získaly by nadpoloviční většinu v PSP, pak by s tím Zeman neudělal vůbec, ale vůbec nic. Mohl by sice chvíli zkoušet nějaké odklady jako je "přezkušování" ministrů, ale nakonec by ji jmenovat musel. Jinak by byl Ústavním soudem zbaven funkce pro hrubé porušení Ústavy.

ad 5) Být pozitivním vzorem se nijak nevylučuje s tím zastávat pevné názory. Ale jak píše pan Jaroš - prezident by měl mj. podporovat to dobré, co v této zemi je, a to platí i pro lidi v této zemi žijící. A ty Zeman nepodporuje, ty uráží.

10 1
možnosti
IH

I49v31o 31H85e79b26e43l41k64a

10. 1. 2018 15:27

Já bych ještě přidal kauza dětí Michalákových a angažmá pana prezidenta. Dnes už si možná ani nevzpomenete, jak se začal bít za to, že ty kluky dostane k matce podobná velkohubá prohlášení.

V takovém okamžiku by jste od něj čekali něco v tom smyslu, že zavolá norskému králi a začne s ním jednat. Nebo pošle no Norska vyjednavače. Prostě jakýmkoli způsobem začne na NORSKO PŮSOBIT.

Co však udělal Miloš Zeman? Napsal návrh mezinárodní smlouvy a poslal ji do parlamentu, ať ji čeští poslanci schválí. Bez toho, aby Norové byť jen věděli, že by měli tu smlouvu s námi uzavřít. Ani nezmiňuji, že by Norové měli chtít s námi uzavírat nějakou smlouvu a souhlasit s jejím zněním.

A tohle byla veškerá jeho angažovanost, kterou v tomto složitém a pro rodinu bolestném případu udělal.

A myslím si, že tohle rozhodně nebyla pomoc, kterou by od něj Michalákovi chtěli a oprávněně čekali.

7 5
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 22913x
Za ženu jsem si vzal Maďarku, žiju v Kataru a jsem obklopený všemi národnostmi světa, ale přesto jsem pořád Čech jako poleno.

Seznam rubrik