Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J'V

Vážený pane Jaroši,

tohle je opravdu moc dobře napsáno, fakticky a hlavně lidsky. Děkuju. R^

Kéž by to přivedlo k zamyšlení alespoň pár jednotlivců.

Ať už je volba každého jakákoli, měla by být alespoň s trochou rozumu, přehledu a zejména srdce.

Moc bych si přál, aby tyhle věci v naší zemi měly větší váhu... vlastně by stačily i dvě z nich, aby se celková nálada alespoň trochu zlepšila: srdce a rozum. [>-]

8 2
možnosti
KS

K57a59r48l28a 40S30u70c88h37á

10. 1. 2018 12:33

já rozhodnutá jsem, chci v čele státu člověka, který se nebojí nazvat věci pravým jménem od mnou nevítaných migrantů až po dnešní projev, kdy poukázal na zmetky typu inkluze, neziskovek nebo přebujelého úřednického aparátu, žádná předstíraná slušnost a korektnost

26 10
možnosti
Foto

Boj proti neziskovkám?To myslíte ty neziskovky co se starají o staré a nemocné lidi,nebo ty co se snaží,aby romské děti neskončily bez vzdělaní někde v ghettu?"Boj proto neziskovkám",to je opravdu záležitost pro hodně jednoduché...

3 13
možnosti
JU

J67o26s35e94f 98U86l77m66a24n

10. 1. 2018 12:15

Zhodnotil jsem všechny kandidáty a bohužel...Prostě Drahoš, Horáček ci Hilšer...to se volit prostě nedá...nedá! Fakt ne. Mohl bych to hodit třeba Topolánkovi, ačkoli ho zrovna nemusím, ale tyhle "kalifornské typy" volit prostě nemůžu.

8 6
možnosti
TH

Ideální by bylo, kdyby se do druhého kola dostal Zeman (tam se nedá pochybovat) a třeba Fišer. Jenže se bojím, že duté hlavy tam prosadí právě Drahoše nebo podobné kandidáty z té jejich skupinky rádoby spasitelů.

6 1
možnosti
TH

K tomu Euru bych dodal, že tenkrát byla trochu jiná doba. EU se za tu dobu docela dost vyvinula a nejspíš ne k lepšímu. Všem, a řekl bych Milošovi mezi prvními, došlo, že to s Eurem a dalšími takovými věcmi pro nás není a ani nemá být vůbec až tak žhavé a výhodné. Takže tento "neúspěch" mu vůbec nezazlívám.

Co se týče Čínských investic....dle mne to byla dobrá příležitost a mimo jiné odpor lidí to mohl poškodit, nikoliv činy pana prezidenta. Pokud lidé dávají veřejně najevo nenávist vůči nějaké zemi (platí také zejména pro Rusko), to si pište, že to oni vnímají a pak dle toho jistě vybírají. Já bych také raději obchodoval s někým, kdo proti mně nemá averzi.

Média mnohé mohla zjednodušit či zkreslit, ale je to výsledný dojem, který hraje roli. Pro Číňany to rozhodně byl náš neodborný a invazivní postoj k Tibetu, pro Rusy zase Krym. Ať se nám to líbí, nebo ne, takovéto věci mají vliv.

S Nizozemím bych řekl, že to je jednoduché - není to náhodou tak, že obchodují hlavně po moři? Proč by pak měli velký objem obchodu právě s námi?

...na závěr...ono se řekne volit někoho a někoho, ale pokud člověk nechce určité státuškodné kandidáty, tak se těžko volí, když má vhodný kandidát malou šanci na to se dostat do druhého kola.

6 1
možnosti
MB

Zase ale o Zemanovi je slyšet. Svými kroky a výroky otevírá různá témata, ke kterým se pak vede mediální (resp.celospolečenská) debata.

Není ani důležité, jestli jsou jeho osobní postoje "správné" (to bude stejně vždy pouze subjektivní kategorie) nebo jak moc s tím kdo souhlasí ...důležitá je ta polemika kolem toho, kdy si každý může udělat svůj vlastní názor... který může být někdy souhlasný, někdy nesouhlasný.. ale bude, protože "se o tom mluví" (díky presidentovi).

Daleko kultivovaněji a proargumetovaněji to dokázal otvírat Klaus.

Ale obávám se, že současní kandidáti (snad s výjimkou Topolánka) by se omezili pouze na nekonfliktní povrchní a vágní moralizování.. a ta představa se mi líbí daleko méně nežli občasné Zemanovo drzé extempore, které rozpoutá zdravou polemiku.

19 4
možnosti
MT

Zdravou polemiku rozpoutávali i Havel a Klaus, stačí si vzpomenout. To je prostě vlastnost prezidentů, každý jejich názor je podrobován veřejné diskuzi.

Zeman přidal dvě novinky:

- polemiku, zda bylo nutné vyjádřit se jako křupan

- polemiku, co to vlastně sakra řekl (viz slavná diskuze, zda chtěl či nechtěl kalašnikovem zastřelit Sobotku). Tak vznikl nový obor vykladačů Jeho Slova.

Jestli jsou tyhle novinky k něčemu dobré, musí posoudit každý volič:)

1 3
možnosti
Foto

Karma.Velmi dobře napsáno.Je to opravdu paradox,Zemana budou nakonec volit lidé,kterými Zeman nejvíce pohrdá.Zeman je opravdu zdatný lhář a manipulátor,který si dokázal ochočit stádo zfanatizovaných ovcí,které si už ani nevšimnou,že jejich pastýř je ve skutečnosti,zlý a mstivý arogantní dědek...já jen doufám,že tentokrát to na vítězství stačit nebude.Snad mladí nezustanou sedět doma a nenechají o své budoucnosti rozhodovat někoho jiného...

16 14
možnosti

dulezite neni, jestli jimi pohrda, ale jestli bude naplnovat to, co chteji.

A oboji muze byt pravda soucasne

4 0
možnosti
BM

Lidé kteří si váží Masaryka budou volit Zemana. Masaryk jako "otec" zakladatel a prezident Československa, se zasloužil o republiku. A to co dával pracně dohromady tak to je rozbité. Rozbili to ti co se falešně k Masarykovi a jeho odkazu hlásí. Pokrytci. Republiku rozdělili, majetky "rozdali" cizákům a rozkradli a kradou stále. Republiku cpou podlézavě do chřtánů cizím mocnostem. Já jsem pyšný že máme Zemana neboť jako jeden z mála se snaží republiku před nimi ochránit. Je to vlastenec a v dnešní době ho můžeme považovat za hrdinu, neboť je to on kdo stále odolává různému napadání a urážkám. Masaryk by volil Zemana

7 17
možnosti
Foto

Masaryk by volill Zemana;-D;-DPokud vím zcela jistě bude volit Zemana Milouš Jakeš....

7 6
možnosti

Zemana volit nebudu (hlavne kvuli Mynarovi), ale dovolim si nektere body rozporovat:

3 - to se nepohldna pravda musi tykat jeho osobne, aby byla nepohodlna? Navic pokud se podivame na Zemanovy ciny za komunismu, tak zjistime, ze nepohodlne pravdy rikal, i kdyz to melo na na jeho zivot dopad (a to ma i ted, ne nadarmo ho na zapad moc nezvou)

4 - zapominate na vliv neprimy, ktery je u primo voleneho prezidenta a u Zemana zvlast dost velky)

5 - ze media malo informuji neznamena, ze se tak nedeje. On ty rady nedava jen svym znamym

1 0
možnosti

2 - to ze nekym pohrdam jeste neznamena, ze jeho zajmy nehajim (uz jen proto, ze me pak za to treba zas zvoli)

0 0
možnosti
Foto

Jsme zmatený, jmenujete se Jarda Fišer, nebo Martin Jaroš? Pokud jste obojí, tak máte v diskusích jinou identitu, pokud jste Martin Jaroš, ale nejste Jarda Fišer, tak jste vykradl myšlenky jiného člověk8-o

https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180109_642733_blogidnes&razeni=vlakno&strana=2

8 1
možnosti
MK

8-o máte dobré oko. Taky by mě to zajímalo.

1 0
možnosti
JS

Nechápu ty upalovače kteří nám nepřímo diktují koho volit a koho nee, podle mého názoru jsem pro aby se rozhodoval každý sám za sebe a nenechal se ovlivňovat pochybnými články které se pro nedostatek relevantních informací asi nezakládají na pravdě, jsem pro aby každý řekl svůj názor a respektoval názor toho druhého ale tím končí diskuze o tom koho volit

16 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 22913x
Za ženu jsem si vzal Maďarku, žiju v Kataru a jsem obklopený všemi národnostmi světa, ale přesto jsem pořád Čech jako poleno.

Seznam rubrik